Bedrijven
Advocatuur
Expertises
Particulieren
nl | en

Oneerlijke concurrentie of niet-concurrentiebeding

Over het algemeen wordt er in de arbeidsovereenkomst een clausule niet-concurrentiebeding voorzien. Een niet-concurrentiebeding neemt u als werkgever op in de arbeidsovereenkomst om uw belangen veilig te stellen. Het is echter mogelijk dat een ex-werknemer zoals een handelsvertegenwoordiger aan de slag gaat voor een concurrerend bedrijf uit de regio, dat uw klanten benaderd worden of dat hij of zij zelfs uw bedrijfsgeheimen doorspeelt. 

De werknemer dient zich tijdens de arbeidsovereenkomst of na het beëindigen ervan, te onthouden van het verspreiden van bedrijfsgeheimen welke hij tijdens zijn loopbaan ter kennis heeft genomen. Hij mag ook geen daden van oneerlijke concurrentie verrichten.

Als werkgever of ex-werkgever kan u een vordering instellen tegen deze werknemer of zijn vennootschap. Om een rechtszaak op te starten is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. Onze privédetectives helpen u met het verzamelen van deze bewijslast en bezorgen u een rechtsgeldig verslag. Het onderzoek kan uitgevoerd worden in overleg met uw advocaat.